Nieuws

2019: Vaarwel Excel invoersheet

2019 is het jaar waarin we de Excel invoersheet gedag gaan zeggen. Eind december werd door 2ba en Installdata gecommuniceerd dat zij Excel als data-aanlevertool per 31 december 2019 gaan stoppen en wij verwachten dat anderen dit voorbeeld zullen gaan volgen. De consequentie hiervan is dat iedereen die nu nog data aanlevert met een Excel invoersheet zal moeten gaan kiezen voor een PIM-systeem om productinformatie uit te wisselen met 2ba en Installdata.

Hoewel dit wellicht een vervelend bericht kan zijn, heeft het overstappen naar een PIM-systeem zeker zijn voordelen! PIM-systemen (zoals onze PARTS-PIM software) geven je meer mogelijkheden om productinformatie te verrijken. Denk hierbij aan het uitbreiden van de informatie met marketingteksten, SEO (zoekmachine optimalisatie), handleidingen en producttekeningen. Integratie met uw ERP-pakket of webshop is beter geregeld en de laatste ETIM-classificatie gegevens zijn altijd voor handen. De algehele kwaliteit van productinformatie wordt naar een hoger niveau getild zodat afnemers meer hebben aan de informatie.

Wellicht is PARTS-PIM uw “Missing Piece”. Binnen onze software hebben wij handige tools ontwikkeld voor het maken van prijslijsten en publicatie van productinformatie naar een webportaal, catalogus of webshop. Het beheren van producten maken wij eenvoudig, fouten worden gereduceerd tot een minimum. Wij begeleiden het importeren van productinformatie uit een Excel invoersheet naar onze PIM-software persoonlijk. Op deze manier laten wij onze relaties wennen aan de nieuwe situatie en leren ze werken in de nieuwe omgeving.

Om kennis te maken met de diverse softwareleveranciers organiseert 2ba op 27 maart het evenement “Kent u PIM al?”. Ook WebPixels is hier aanwezig om u kennis te laten maken met onze PARTS-PIM software. Zien wij je daar?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplicht veld

Bel mij terug